Äntligen uppdatering!

Förlåt! Förlåt att jag inte skrivit innan men nu så ska jag ta och uppdatera om vad vi gjort och sett.. Innan jag glömmer av detaljer och annat ;)  

Okej, första dagen.. Torsdagen
En lång dag med jobb, ompackning och sen bege sig ut till Landvetter.
Laddade,pirriga och glada begav vi oss iväg...

Väl på planet var vi så trötta, så vi tog en kaffe för att pigga på oss, den hade motsatt effekt! 


Framme i London så var vi nervösa över bilkörningen men kände ändå att nu kör vi! Vi handlade lite vatten mm för att ha i bilen, sedan stannade vi en polis och frågade vart vi skulle ta vägen för att hämta bilen, och han hänvisade oss till en transfer buss utanför terminalen, bussen kom precis när vi klev ut, tur! Tänkte vi och baxade på väskor (som vi för övrigt hade övervikt på redan från start, haha!) och oss på bussen.. Den tog oss runt runt till olika parkeringar mm, och efter ett tag börjar vi inse att vi kanske är aningens fel.. Frågar chauffören om denna går till biluthyrnings stället, nej såklart inte! 
Med lite lätt panik får vi hoppa av bussen på en hållplats och vänta in en annan buss till terminalen igen och där byta till en annan som tar oss rätt.
Väl på den så är man ju bara allmänt stressad eftersom vi är sena och man undrar om vi ens får bilen. 
När vi kommer dit hittar vi först inte vilken desk men det löste sig, dom hittade dock inte vår bokning i systemet först men efter massa pappers skrivande mm så fick vi nyckeln till vår "Black Beauty" 

In med väskor och sen sätta sig bakom ratten, det blev jag som fick den turen denna gången, men lika bra att ta tjuren vid hornen direkt. 

Så vi programmerade gps:en på vårt hotell Redwings loge hotell  Som låg ca 1,5tim från flygplatsen (Max) Men för oss tog det lite längre kan man säga... Inte jätte men lite.. 

Det var läskigt att köra i början, placering av bilen, rondeller och att växla med vänster handen. Mycket att tänka på minst sagt, och trött var man också men vi fixade det! Anna kartläsare av gps och jag fokuserade på körningen (och Berit som vi döpt Gpsn till hjälpte oss längst vägen) 

Framme på hotellet så öppnade en gamal skruplig man som pratade nån konstig dialekt, men han gav oss nyckeln och vi betalde. (£20) var för natten med parkering och frukost.

Helt ok, inget lyx ställe direkt men vi skulle bara sova några timmar.. 
Satte klockan på 8.00 (hade lagt oss 3.30) så man var lite trött, men ändå exalterad. Gick upp och åt frukost, kaffe och flingor och en rostmacka så det var väl inte det häftigaste men funkade. Sen gick vi ut och satte oss för att planera dagen.. 



Sedan frågade vi kvinnan i receptionen om tips vart vi skulle åka, hon tyckte Matlock, ett ställe ca 2tim där ifrån. Så vi packade ihop oss och åkte. 
Jag fick köra igen och det var rätt skönt så man kommer in i det mer.. Men fortfarande pirrigt, för nu skulle vi åka på kurviga landsvägar. Men oj vad vackert! Nu var vi på landet! Gröna dalar, åkrar och djur! Och vackra byggnader.

Stannade till vid en mack och köpte något att tugga på.. 


Sedan kom vi fram till Matlock där vi tillslut hittade parkeringsplats och började promenera runt, gick till "turistinformationen" för att få lite info om vad man kunde göra och vart man skulle bo, men han sa att vi nog var i "fel" Matlock (för det fanns ett annat i närheten som hette Matlock Bath. Det var ju dit vi skulle. Men det var fint där vi var också.. Så vi strosade omkring sen satte vi oss för sen lunch.. 





Nu ska vi ut och upptäcka York så jag får fortsätta sen med uppdateringen men här har ni början och lite bilder. 

To be continued! 
Puss & Kram!

Snart snart...

Nu sitter vi på Landvetter och väntar på att få gå planet som ska ta oss till England! 
Förväntansfull, glad, nervös och lycklig på samma gång. 
Bilen väntar på oss när vi kommer fram och då ska vi ta oss till Stamford, ca 1 timme från London. 
Imorgon blir det andra äventyr.

Men jag håller er uppdaterade.
Just nu måste nerverna lugnas inför bilkörningen... 

To be continued...

Puss & Kram

Pirr i magen!

Ikväll åker jag äntligen på min efterlängtade resa! 
Lite pirrig är jag allt.. 

Håller er uppdaterade :)
Puss & Kram

Resfeber!

Ja nu börjar det verkligen närma sig!
Men oj vad jag längtar.. även om jag är pirrig och ganska spänd av förväntan..
England, Storbritannien.. WOW!

Vi Kommer ju som sagt frm på Torsdag kväll, då plockar vi upp bilen direkt och kör norr över. 1tim ca, boende är bokat så då blir det till att stanna och sova för att köra vidare dagen där på.

Nu är det fullt upp med att planera med packning och sista förberedelser, det är inte utan att man känner sig aningens stressad.. Men det är ju roligt samtidigt! :)

Nä nu måste jag fortsätta jobba..
Ikväll blir det till att gå igenom hela garderoben.

Puss & Kram


RSS 2.0