Fortsätter uppdateringen

(19/10) barnhems dagen:
Efter frukosten med Raj så haffade vi en taxi chaufför som Raj hjälpte oss att prata med så han skulle veta vart han skulle. Vi fick priset till 200rupies. Helt ok med tanke på att vi inte visste vart vi skulle. (fast vi har i efterhand förstått att det kanske skulle blivit 120rs kanske.)

Vi släppte av Raj vid stationen och kramade honom hejdå.(han skulle hem till Nepal igen) Sen fortsatte vi mot Umerikahdi som var området Asha Sadan låg i.
Vi åkte och åkte, fick se mycket olika gator och hus och människor. Om vi tyckte att vi sett mycket fattigdom och smuts innan så var det ingenting jämfört med det vi nu möttes av. Kossor som strosade omkring och getter vid varje "affär" det var en helt annan värld. Och inga turister alls i stort sett. Ni kan ju förstå hur spännande sara och Jannika var som är vita.. Och jag som dom inte fick grepp om vad jag är... Ser indisk ut men med västerländska kläder och pratar ett konstigt språk. Hehe.

Efter några stopp med taxin (han behövde stanna och fråga om väg beskrivning) så kom vi till slut fram till vad vi trodde var asha sadan.. Blickarna följde oss, och det var varmt och kvavt. Neverna började komma ikapp mig lite grann, men det var samtidigt spännande. Vi gick in genom ett litet valv i en hög sten mur och innanför satt en liten farbror. Vi frågade om asha sadan och han sa på sin knagliga engelska att vi var tvungna att gå runt hela Muren till baksidan. Så vi gick ut på gatan igen och följde vägen runt muren. När vi väl kom runt gick vi lite förvirrade och tittade efter skyltar men såg ingen, tillslut frågade någon vad vi letade efter och vi sa asha sadan och han pekade på en port en bit bort, en farbror öppnade för oss och gick in och hämtade någon. Vi såg på skylten att det såg ut att vara här..

Det kom fram några pojkar som var ute och lekte.. Dom hälsade glatt och fnittrade. Sen lekte dom vidare. En dam kom ut och hälsade oss och bad oss följa med in, hon frågade vad vi gjorde där mm.. Jag kände ju direkt att hon inte visste vad vi gjorde där.
Vi presenterade iaf oss och sedan gick hon för att prata med någon.
Barnen som satt inne hade lektion och vinkade nyfiket mot oss och ville att vi skulle komma in.
Vi gick in och hälsade.
Sen kom kvinnan tillbaka och jag visade henne mina papper och hon sa att vi var på fel ställe.
Ganska pinsamt tyckte jag men hon var trevlig och sa att vi skulle gå till ett hus bredvid.
Så vi vinkade hejdå till barnen och gick ut igen. Vi hittade en port och där såg jag att det var rätt skylt och att det var dit vi skulle.
Lite nervöst gick vi in och mannen som satt i dörren bad oss skriva i en bok med signatur och anledning till besöket. Vi gjorde det och satte oss ned och väntade. En glad kvinna i grön sari kom ut och hälsade på oss och presenterade sig, (tyvärr har jag glömt hennes namn)
Hon bad oss att vänta några minuter sen så kom hon och hämta oss, vi fick gå in i ett litet rum, och vid bordet satt en äldre dam och en kvinna som verkade vara föreståndarinna, den äldre damen hade nog jobbat där tidigare.
Dom var så gulliga och den äldre damen hade vart i Sverige förr och var så Go. "the little girl has come back" sa hon. Dom studerade alla mina papper som jag hade med mig och den äldre damen tyckte jag var lik mig på kinderna och munnen. "so cute little baby"
Dom tittade i gamla register för att se om Dom hittade något om mig men det gjorde dom inte. Och jag kan inte säga om jag var besviken eller inte. Jag hade ju inte förväntat mig något men dom sa att alla som hade bott där hade blivit inskrivna i deras register. Men jag fanns inte med, men vad dom sa var troligt var att jag hade blivit lämnat till asha sadan ( det var där vi var nu) och fått vänta på förflyttning till st Joseph's.. (det var där jag hamnade sen och även blev adopterad till Sverige ifrån) jag vet inte.
Inga uppgifter fanns iaf men dom var lika trevliga för det och det stod ju svart på vitt att jag bott där.
Vilket fall, dom hämtade en ung kvinna som jobbade som skötare för Barnen och hon skulle visa oss runt.
Vi började med att gå in i en annan byggnad, vi gick över en liten mysig innergård. (vi fick tyvärr inte ta kort på barnen mm..)
När vi kom in i den andra byggnaden så gick vi upp för några trappor, gick förbi en våning med dusch och tvätt rummet där en liten pojke stod på det kala kakel golvet och blev duschad. Kom upp till översta våningen och där var en lite. "lek gård" som en inhängnad med ca 5barn på ett kalt hårt kakel golv med kanske 2 leksaker, ingen matta inga kuddar. Dom bara satt där, några blyga och några som kom fram. Dom hade det väl bättre än många men det såg fortfarande konstigt ut. Upprörande på nätt sätt.
En liten pojke kom fram om tag min hand när jag satt på huk och pratade med honom. Ett barn bara låg på golvet och stirrade. Kvinnan som visade oss runt gick vidare till ett annat rum för att visa oss några mindre, och sjuka barn.
Jannika och sara följde efter och jag dröjde mig kvar lite hos pojken och försökte bara ta in hela upplevelsen. Jag kunde inte riktigt förstå känslorna som kom över mig men mina ögon började tåras men jag samlade mig snabbt och gick vidare. När vi kom in i det lilla rummet med sängar på rad så låg det kanske 4 barn där inne. Alla med någon slags defekt. En pojke var dvärg, en med klumpfot och en söt liten flicka som man bara ville lyfta upp och ta hem.
Jag fick verkligen kämpa med känslorna vid det här laget.
Vet egentligen inte varför, för dom såg ut att efter omständigheterna ha det bra.
Tillslut kom vi in i ett ljust rum med massa små små sängar där dom allra minsta barnen bodde. En liten docka var bara 8dagar. Så liten. Kvinnorna som var där och tog han om barnen var väldigt trevliga och såg ut att verkligen bry sig om barnen, dom gullade med dom och såg genuint kärleksfulla ut.
Sen frågade hon om vi ville se en klass, det var några pojkar i åldern 3-7 tror jag som hade skola, och dom stämde sig alla upp när vi kom och såg så exalterade ut!
Sen satte vi oss med dom på golvet och pratade och lekte.
Det var en liten liten pojke som var så söt som fångade min uppmärksamhet, han hade en liten leksak som han ville visa mig och han var så stolt att han visste hur den funkade. Och han tittade på mig med sina brun svarta ögon och log och skrattade. Han flyttade sig närmre och närmre. Jag kunde knappt slita mig där i från.
En av pojkarna som var lite äldre skulle tydligen få en ny familj. Han skulle till Afrika, dom nya föräldrarna jobbade där. När kvinnan sa detta hög inför alla sken han upp som en sol.


Nu kom tjejerna så jag hann tyvärr inte skriva allt men jag fortsätter imorgon.
Puss och kram


Provar igen.

" (Tors 18/10) Klockan 10 dagen darpa kom vi ner till Gateway of India for att mota upp killarna, vi hoppade pa baten och vi ville ju sitta uppe sa vi kunde se nanting, och det kostade tydligen extra, men inte ens 2kr pp. sa det var ju inget att snacka om. Det anda som oroade mig var trappan upp pa dack, (tank er barken viking fast 10ggr varre) haha. Iaf val uppe sa borjade batfarden, ca 1 tim. Vilket smutsigt vatten, skrap och tjockt oljigt brunt ackligt vatten! Det lag nagra lyx batar och guppade men jag forstar inte varfor man vill lagga till dar.. Sen var det bara flottans olika batar och plattformer.
 
En stackars indisk kvinna var sa aksjuk, hon var dar med sin man och barn och nagra andr vanner till dom. Mannen skamdes nog for henne nar hon blev dalig och hangde ut, for han armbagade henne i ryggen. jag blev sa arg, men ingen reagerade, och sa natt och inte jag heller.. (jag holl dock pa att studsa up nar mamman i fraga orfilade sin 1,5 ariga flicka for att hon ville ha mat.) men vad ska man gora och saga..?
 
Val framme pa on sa var det valdigt varmt och tropiskt klimat eller hur man nu ska utrycka det, men det var skont att komma ut till on och slippa dammet och avgaserna fran Mumbai. Riktigt skont! Vi gick direkt for att kopa vatten, sen borjade vandringen upp for alla trappor mot grottorna vi skulle kolla pa, det var grottor som portugiserna hade upptackt och i grottorna var ur huggningar av olika gudar , hinduiska och buddistiska symboler.. (om jag inte missuppfatatt allt)
Det fanns massor med apor pa on, sa sota, men ganska lomska tror jag, men dom busade och lekte och det var nagra sma jatte pluttiga bebis apor som var super gulliga. Det fanns massa hundar ocksa men dom var jobbiga att se, men det vill eller orkar jag inte skriva om och ingen vill lasa det heller.
Det lag 3 getter pa en bank nar vi kom fram till on, det var roligt, dom sag valdigt sota ut.
Vi gick ca 2 tim pa on och sedan tog vi baten tillbaka.
 
Nar vi kom tillbaka till Mumbai sa var vi hungriga sa vi gick och at, och for engangs skull inte pa leopolds utan vi foljde med killarna till ett litet indiskt stalle, typ ha i vaggen hak, akta indiskt. Det var hur gatt som helst, vi at vegetariska grytor, ris och naan. mumsigt, jag at Dal fry tror jag, linsgegga haha.. Jatte gott. (vi var fortfarande oroliga for magarna sa vil holl oss till vegetariskt) Men anda roligt att vaga prova lite nya grejer.
 
Efter maten gick vi tillbaka till hotellet och vilade och duschade, sen skulle vi ga pa Bio. En Bollywood film blev det saklart. Raj Ringde och sa att filmen borjade kl 19.15 sa vi bestamde att vi skulle ses strax innan for att kopa biljetetr mm. Biljetterna kostade 150rupies pp. ca 22kr, Billigt !
Vi skulle se filmen OMG ( Oh My God) pa Hindi, spannande.
Vi satt pa balkong, sag perfekt. Maste bara beratta om borjan av vart biobesok, det var valdigt roligt. (Fast man maste nasta vara dar och se det men jag ska forsoka aterberatta)
Jannika hade en stor dricka i knat. en vaska och handsprit i handera och ska precis kleta in sin i det, nar vi marker att alla i salongen tystnar och staller sig upp, jag och sara stller oss fort och tanker att vi gor val som dom andra, och jannika kranglar tillslut upp sig med famnen full och handsprit droppande fran handerna, och vi fnittrar alla tre.. sen visas indiska flaggan pa bioskarmen och deras 'nationalsang' spelas hog och alla star seriosa och tittar rakt fram med en hand pa brostet. Nagot helt nytt for oss, detta hade vi aldrig vart med om forut. haha.
 
Jag hade tur som hade Raj bredvid mig sa han kunde uppdatera mig under filmens gang..(han pratar och forstar ju hindi ocksa) fast man forstod faktiskt ganska mycket med kroppsprak och mimik, men det var anda skont att fa lite uppdateringar..
 
Efter filmen gick vi runt och kikade och gick in i en leksaks affar och kopte lite grejer vi skulle ha med oss till barnhemmet dagen darpa..
Sen gick vi ut och at akta indiskt igen, pe ett liknande stalle som pa dagen, och provade annu en ny spannande ratt.. (vegetariskt saklart men mumsigt varre) sen drack vi akta chai och bara satt och pratade.. sen blev klockan ganska mycket sa vi bestamde oss for att ga hem, vi hade en lang dag framfor oss pa fredagen..
Vi bestamde aven att vi skulel motas for frukost 9.30 dagen darpa"
 
Sadar ja! Nu har jag skrivit en stund, men jag har anda bara fatt in 1 dag, men jag orkar inte mer, jag ska ga och handla lite shampoo mm och sen ga hem och se om jag far liv i tjejerna sa vi kan ata lite lunch kanske..
sen kanske jag skriver mer i em om jag gar hit..
vi far se, men jag har iaf skrivit lite till, forlat att jag inte ar sa bra pa att skriva som jag hade tankt, men jag forsoker iaf.. hehe..
Hoppas ni mar bra dar hemma.
Tanker pa er!
 
Nu ska vi prova att trycka uppdatera och se om det kommer in.
P&K Lovisa
 

Nytt forsok..

Hej!
Nu har jag samlat mig lite och det ar en ny dag sa jag ska forsoka att skriva idag utan att forlora allt jag skriver...
Idag ar det fredag iaf och igar kvall akte vi in till Baga, en lite livligare mer turist ort ca 35 min har ifran.. (tyvarr blev jag ju kissnodig pa vagen in och vi bad chaufforen stanna vid en restaurang, och det gjorde han, i grevens tid, men jag kan saga att ackligare vidrigare snuskigare toalett har jag aldrig nagonsin upplevt, det blev ett tvart nej, hur fan kan man driva restaurang med san toa, jag ska aldrig mer klaga i sverige, vi gick rakt over gatan till ett annat stalle och dar var det lika illa. Jag hade angest nar jag tittade in, och det var bara att gilla laget och aka vidare till Baga utan att ha fattgora det vi stannade for..) (vet inte varfor jag berattade det men.. nu vet ni)
Vi gick ut och at och sedan gick vi till det beromda och omtalade Tito's for dit "bara maste man ga" sa det gjorde vi men det var skit trist, vi kanske var dar for tidigt eller natt jag vet inte men det var en tjej pa scen som sjong (inte nog med att det var hur kasst som helst) sa sjong hon 'Last christmas..' Halla! Lite tidigt.
Iaf sen gick vi rakt over gatan till ett stalle som hette Valencio's det var mysigt, men lite lite folk, vi har ju insett att vi ar ganska tidiga pa sasongen sa det ar darfor, och det var mest indiska turister men anda lite blandat.. Dar vi bor nu ar det ju sa himla lugnt och vi har mest varit pa lugna stallen, och har i Mandrem ser man typ samma manniskor och det finns inte sa mycket stallen att valja pa.. vart hotell ar ju helt dott, vi sitter i stort satt alltid sjalva dar, men det ar ett bra stalle, The sunset heter det, frasch och sa.. och dom har en jatte sot hundvalp som heter Rocky tror jag, han ar sa busig och lekfull och klumpig haha! super go!
Iaf, sen gick vi ut och dansade igar, det var roligt vi dansade hela kvallen lang, och vi var pa ett stalle som hette sportsbar, dar var det super trevlig personal :) jatte kul..
Och pa stallet hype var det ocksa trevligt folk.. sa vi var nojda med kvallen nar vi akte hem..
Vi ska nog aka till baga imorgon.. och bo dar nagra natter, vi ska checka ut imorgon sa det blir bra.. vi behover lite mer shopping och fart och flakt, vi har haft det lugnt och skont lange nu..
NU ska jag iaf satta mig och skriva om allt det jag skrev igar, men jag kanske inte orkar allt, men jag kanske gar hit senare och skriver mer, jag har hela dagen pa mig, det ar lite halv mulet ute, fast nu nar jag tittar ar det ganska fint iaf haha.. och tjejerna ligger bara o slappar pa rumemt, dom ar lite trotta.. haha.. men jag ville ut och gora natt sa jag tog en dusch och begav mig ut lite..
sa har sitter jag :)
Iaf nu satter jag mej och skriver och hoppas det andra kommer in..

Kram!

bitter

Jag har suttit i en timma och skrivit hur langt som helst !
ALlt bara forsvann! Jag fatatr inget. Nu ger jag upp och gar hem!
Sorry, men far samla nya tag tills imorgon!
Puss o Kram
(annars mar vi bra, bor fint och livet leker) men just nu vill jag bara sla datorn! Hejda !

RSS 2.0