Här kommer ännu mer fortsättning

Jag fortsätter väl att skriva om allt vi gjort.. här kommer sista heldagen i New york..

Dagen där på (Onsdag) gick vi också upp ganska tidigt. Det var en fin dag och vi bestämde oss för att gå och hitta ett vaxnings ställe (igen) och sedan gå till macys.

Det var målet och även kanske gå till rockafeller center och faktiskt åka upp. Så vi började med frukost på en riktig diner (så som man tänkt sig) Sedan började promenaden genom ett varmt soligt nyc, vi gick bort till Chelsea Highline som är en gammal räls som dom gjort en gångbana på Och längst med, så vi gick den ganska länge, hamnade tillslut på ett spa där vi gick in.

Vi hade tidigare under dagen fått tips av Malins kompis om olika saker att göra, även fått tips av andra om att ta färjan ut till staten island för att se frihetsgudinnan. (Färjan är gratis så slipper man betala för sightseeing båtarna) Väl färdiga på spat (där dom var väldigt nyfikna av sig om vart vi kom i från och om Sverige mm, jag fick en del tips om nyc) så gick vi iaf mot vårt hotell för vi kände båda två att dagen hade redan rusat iväg plus att vi inte riktigt ville spendera en så solig dag i ett shopoingcenter.

Så vi bytte snabbt om till svalare kläder och sedan gick vi och käkade sen lunch på en spansk restaurang i närheten av oss. Super gott! Men lite starkt för min smak men jag fick pilla bort chillin (och koriandern) haha. Hopplös jag vet! Men Annars var det finfint! Det var happy hour också så vi slog till med en Lagunita i solen :)

Sedan tog vi tunnelbanan till World trade center där 9/11 var. Allt var dock en stor Byggarbetsplats så man fick inte riktigt grepp om det hela men samtidigt gick vi inte runt så mycket.

Vi promenerade till Wall Street där var det mycket kostymklädda män och stressade människor som pratade i telefon. Lite som man hade tänkt sig. Vi gick sedan ner till vattnet. Såg brooklyn bridge på avstånd och jag ville verkligen dit.

Men först skulle vi ju ta färjan till staten island, så efter en stunds kikande på kartan och gissande så hittade vi terminalen. Hjälp va många människor som stod och väntade där! (Lustigt var också att en svensk familj som var på samma flyg som oss var på färjan, hur stor är chansen? !) Solen började gå ner över new Yorks skyskrapor och det var ganska mäktigt. Sen såg man frihetsgudinnan. Vi knäppte lite kort som alla andra som kommit på idén att åka med denna färjan och spara lite pengar, dock var det ju många "vanliga" människor som var måttligt roade som ser detta varje dag. Vi åkte iaf ut, och sedan vände vi tillbaka till Manhattan direkt.

Då bestämde vi oss för att åka till brooklyn, det ska ju tydligen vara riktigt Nice och lite "hippt" som man läser överallt. Det hade hunnit bli mörkt när vi väl var i land, så vi tog tunnelbanan och hoppade av där vi tyckte det verkade bra.

Det var dock långt ifrån Williamsburg som ska vara området man ska vara i men vi bestämde oss för att se vad som fanns runt där vi var. Vi hittade en liten mysig bar där vi tog oss en kall öl och försökte lokalisera oss. Vi ville ju fota Brooklyn bridge by night.

(Jag har alltid haft det som en grej jag vet göra om jag skulle komma till new york, man ser det alltid i film och fina bilder. . Jag är lite töntig, jag vet) iaf så kollade vi upp på en karta på mobilen, och kände att vi nog hade koll vart vi skulle gå.

Så vi började gå mot bron, och vi hade även hört talas om ett område som hette dumbo som tydligen skulle vara helt ok med lite barer och restauranger och platser man kunde se bron från. Vi mötte några tjejer på vägen och vi ville försäkra oss om att vi var på rätt spår så vi frågade dom och dom var så hjälpsamma så, tillslut hamnade vi i dumbo förstod vi. .

Det var ganska dött och tråkigt men vi hittade en liten mexikans håla där vi slank ner (det var var verkligen en håla men så genuint, tjejen som serverade var stört skön men man hade aldrig ens kunnat se att hon jobbade, arbetskläder vad är det? Ju tajtare och utmanande desto bättre tänkte nog hon) Vilket fall, vi tog oss en Corona och tjötade lite.

Det började bli kallt så det var skönt att komma in lite och även vila fötterna. Sen gick vi några minuter ner för gatan och där var bron. :) tyvärr var det inte dom bästa ställena att stå på och fota men det fick duga, vi var där och jag tog massa "mental pictures". Haha.

Vi var hungriga så det var nästa mål. Vi tog faktiskt helt ärligt första bästa, jag var kanske lite skeptisk först. (Volymen var hög och det kändes stökigt. Börjar jag bli gammal? ) Men det var skit häftigt där inne och fina tavlor av en lokal konstnär som Jag glömt namnet på, men dom började iaf på 32,000kr st. Inget våra buget tillät att köpa hem.

Men vi fick en trevlig servitris som var hjälpsam och svarade snällt på våra frågor. Åt en jätte god pasta och ett gott rött till det. (Vi delade faktiskt också på en god choklad desert)
Men efter detta kände vi att det var dags att åka tillbaka till våra hoods.

Mycket olika typer av människor på tunnelbanan.. Jag gillar att studera folk, något som blivit en grej denna resan är att vi hittar på små historier om människor vi ser och stöter på.

Hade vart kul att någon gång få veta om något av det man gissar är rätt.

Anna kläckte iaf den roligaste kommentaren tidigare den kvällen "Hur vet man att ett mr Johnson är intresserad?" (Ni vet vad det är om ni läst innan) "Han slickar sig runt munnen och studerar dig upp och ner, långsamt" Haha ! Det gav mig ett gott skratt! :)

Vi tänkte först att vi kanske skulle sätta oss någon stans och mysa när vi kom till vårt område men väl där så var vi så trötta så det blev hotellet och direkt i säng. Vilket iofs var lika bra för vi skulle upp tidigt dagen där på. Då skulle ju resan mot finger lakes börja.

Väl uppe och klara så checkade vi ut och lämnade in våra väskor på bagage förvaring på hotellet. Sa att vi skulle vara tillbaka vid 10.45 ca.

(Vi skulle nämligen ta en taxi till Hertz biluthyrning där vi skulle möta upp Cato och Niklas.)

Jag och Anna gick till Hudson café, där vi köpte kaffe första morgonen. Åt en liten frukost och promenerade
Chelsea Market igen.
Vi tyckte det var så mysigt där!

Berättade jag om Chelsea Market?! Minns knappt, här kommer några snabba rader. En stor byggnad med massa små butiker, kiosker, caféer, restauranger, mat, vin, böcker, smycken.. allt möjligt verkligen. Blev helt kär i det stället. Vi ville tillbaka för att se om det var nått sista vi skulle köpa. Anna köpte en jätte fin spegel där. Som hon lyckades pruta ner dagen innan.

Efter att ha gått där ett tag så gick vi tillbaka till hotellet och hämtade väskorna, dom var nästan upprörda över att vi var där en kvart tidigare än vi sagt. Vilket vi tyckte var konstigt, men förstod i efterhand att det nog var för att dom ville ta fram väskorna åt oss innan.

Vi hoppade in i en taxi. (En yellow cab som vi vinkade till oss. Inte så smidigt och häftigt som på film men en taxi fick vi iaf) Vi kom fram alldeles lagom i tid och där var redan killarna.

Vi hade blivit upograderade från en Ford focus till en en vit Dodge, snygg och lite större än den andra. Tur var väl det för det var ett projekt i sig att få in all packning! Men tillslut så, med väskor högt och lågt och gpsen inställd på fingerlakes så begav vi oss ut ur nyc..
vi stannade först på Woodbury outlet, ganska häftigt, en uppbyggd "by" med massa Märkes butiker till billiga priser. så Nice! Köpte dock bara tränings skor och ett par flipflop. (tror jag) men hittade så mycket med det fanns inte tid..

Blev några stop på vägen, bland annat i ett ställe som hette Beaverkill, sjukt underhållande namn. (Och namnet beaver har följt oss längst resan)
Det var iaf en riktig håla men kul att stanna på ett ställe mitt i ingenstans och äta och köpa lite färdkost.

Vi körde genom otroligt vackra landskap. Tillslut vid 21 Tiden var vi framme på hotellet, Woodcliff spa and resort. Jätte fint! Vi checkade in, fick bilen parkerad av killen som vi kallade "bagboy" ( vet fortfarande inte vad han heter) Sedan så blev det bara att byta om snabbt och sedan gick vi ner till restaurangen/baren och köpte en flaska vin och skålade i en Fantastisk Riesling för endast $25 Lokalt vin såklart. Det var livat denna kväll men det hade tydligen vart eller skulle vara bröllop.
Vi tog en flaska till, ett annat lokalt vin. Sedan var vi alla så trötta så vi gick upp och la oss.

Dagen där på vaknade vi ganska tidigt. Iallafall jag, jag kände redan kvällen innan att jag började bli lite sjuk.. och på morgonen hade det verkligen börjat slå till. Ont i hals och huvud. Men jag ville verkligen inte vara sjuk där så jag trotsade det och gick med dom andra ner till gymmet. Men träna eller simma var inte att tänka på för min del. Tyvärr. Men jag fick vara dj istället.

Sedan blev det frukost. Vi fick ett bord precis vid fönstret och tittade ut över landskapet. Jätte härligt! Vi åt frukost buffé och satt och bara njöt.

Sedan gjorde vi oss i ordning och åkte till ett shopping centrum som låg i närheten av hotellet. Och där fanns ett macys! Lycka! Äntligen skulle jag och Anna få se vad det handlade om, dock var detta tydligen ingenting jämfört med New york, men vi tyckte det var jätte kul ändå. Jag köpte en väska (en svart enkel snygg Anne klein) och två toppar, en Michael kors, och en Calvin klein och ett par örhängen.

Allt var ju så rabatterat så det var riktiga fynd. Tyckte att jag kunde unna mig det.
Anna hittade också massa kul. Sedan efter två timmar där så mötte vi upp killarna (det var lika bra att vi hade satt en tidsgräns annars hade vi nog kunnat stanna där hur länge som helst!)

Vi åkte sen till Walmart (ett jätte varuhus med allt, typ Coop men större) och köpte lite smått o gott.. (bland annat förkylningsmedicin till mig) sen blev det en snabb lunch på Subway. Kl 16 skulle nämligen nån från hotellet köra oss till en närliggande vingård, Casa Larga.

Så väl i lilla mini bussen (körd av en lillkille med moppemusch som hette Matt han såg verkligen inte körfärdig ut men ok då. Han sa inte Heller ett pip) så begav vi oss till vingården.

Kom in i en liten mysig butik med en bar i mitten där en trevlig kvinna välkomnade oss och frågade om vi ville prova och det skulle vi ju såklart! Allt var lite rörigt om jag ska vara helt ärlig, man är van vid lite mer uppstyrda provningar men okej då. Vi valde att ha lite ostar och chockad till sen provade vi 5 var plus 3 icewine som vi testade ihop. Vinerna var otroligt bra! Och vi var jätte nöjda trots att det var lite rörigt. Så roligt att få dricka viner man aldrig druckit och som är svåra att få tag i hemma. Hon förklarade att enligt new york state law så får dom inte exportera dom vinerna. Synd tycker jag! Vi köpte med oss 4 st vita viner som vi alla tyckte bra om. Speciellt ett jätte häftigt vin som smakade lavendel.

Det är detta jag hunnit skriva hittills, så jag ska försöka skriva mer imorgon. Nu ska vi bege oss ut på stan. Vi är i miami! :)

puss och kram

Dålig på updates.

(Detta skrev jag i bilen påväg mot Washington, 12/10)

Vet att jag vart helt kass med att uppdatera, men det har vart så mycket, så att blogga har inte vart prio. Men här kommer en liten uppdatering från dom senaste dagarna i Usa.

Senast jag skrev så var vi i New york city och hade fullt upp. Vi kom ju fram på måndagen och sedan på tisdagen blev det shopping och se oss omkring i new york.
Vi började dagen med en kaffe american style, med andra ord stor! Köpte oss en bagel med creme cheese och gick till tunnelbanestation som låg nära oss för att köpa metro kort så vi kunde ta oss omkring. Men det var en solig vacker dag så vi bestämde oss för att promenera en bit, vi skulle till en multimedia butik som heter B&H, efter en bra stunds vandrande så hittade vi den.

Det jobbade nästan uteslutande judar där, riktigt häftigt såg ut som på tv med frisyrerna mm. :) (vi fick i efterhand veta att butiken ägdes av judar) efter att vi köpt det vi skulle ha (vilket i sig bara var lite spännande, gå till en disk, få hjälp och kolla på det du vill ha, bestäm dig för det, få ett kvitto, gå ner till kassan, betala, få ett nytt kvitto och sedan gå till en annan disk och hämta varorna som du skulle ha. Snacka om att ska arbets tillfällen.)

Sedan promenerade vi vidare, kikade efter ställen att fixa ögonfransar och vaxa ben. Det fanns massor! Gällde bara att bestämma sig. Vi promenerade mot "centrum" och vi hade väl sagt att vi skulle hoppa på buss el tunnelbanan så småningom men innan vi visste ordet av så hade vi promenerat genom ett soligt
New york till times square, och där var det neon skyltar och blinkande ljus, massa människor och liv och rörelse ( det var det ju innan med men på ett annat sätt)

Vi gick in i lite butiker och så men målet var att hitta Century21 där det tydligen skulle vara billigare märkes shopping. Och efter lite hjälp på vägen så kom vi tillslut fram, vi provade massa kläder och jag hittade ganska snabbt en jacka som jag bara skulle ha, en svart dunjacka med gulddetaljer från Calvin klein. Fynd! Även en guld klocka från ett mindre känt märke men fin för det. :) Och en svart klänning från ivanka thrump. Nöjd tjej kan man säga.

Efter några timmars vandrande och shopping så tog vi en liten vätske Paus innan det var dags att vandra vidare mot Cato och Niklas som vi skulle möta upp för middag i närheten av deras boende.

Vi käkade på ett mysigt ställe (italienskt tror jag) Alla var vi nöjda med mat och dryck, provade en pumpkinale, spännande.
Sedan gick vi o tog en liten drink på ett annat ställe där det var himla omständigt att få till sittplatser för oss haha. Men tillslut så. .. :)

Satt där och pratade och sedan var dom tvungna att gå för dom skulle på broadway och kolla musikal (book of mormons)
Så jag o Anna satt kvar och diskuterade hur vi skulle lägga upp kvällen. Vi ville ju till top of the Rock bla och se lite andra grejer. Men vi var iaf överens om att vi var färdiga med shopping osv.

Så vi gick via 5th avenu mot rockafeller center och skulle gå o köpa biljetter men då visade det sig att det inte fanns tid fören 2 timmar senare och då skulle klockan redan vara 20.45 ca.
Och vi hade gått hemifrån drygt kl. 8 på morgonen så vi var lite sega och började frysa så vi bestämde oss för att åka hem och sedan kanske gå ut en sväng i vårat område.

Så det fick bli en tunnelbane tur hem, direkt när vi klev in på stationen så fick jag en sån London flashback. Doften, ljuden och känslan. (Fast ändå så annorlunda)

Vilket fall så åkte vi hem, bytte om lite snabbt o så gick vi ut för att se vad meatpacking district hade att erbjuda. Vi såg lite ungt folk som köade vid en dörr för att gå in någonstans så vi gick dit och ställde oss och frågade vakten och värden som stod i dörren "whats in here?" (dom måste ju trott vi var blåsta, men det fanns ingen skylt ingenting) dom kollade på oss lite konstigt och sa "its a club, a nightclub"
okej tänkte vi här går vi in o kollar, följde dom andra människorna in i en hiss och åkte upp flera våningar. Väl ute ur hissen kom vi till en bar med helt galen utsikt över vattnet och massa skyskrapor.
Dock slogs vi av en doft som luktade badhus, vilket inte var så konstigt insåg vi snabbt när vi såg den lilla poolen som fanns där inne. Ja alltid är det nått nytt. (jag ska lägga upp bilder)

Vi beställde iaf varsin drink och slog oss ner och pratade och kollade utsikten, men det var ganska tråkigt där, eller så var vi bara där för tidigt..

Men vi gick iaf när vi druckit upp.
Väl ute så hade det börjar regna..

När vi gick dit så såg vi ett ställe på Hörnet som hade oktoberfest och en stor ute servering med tak över mm.. så vi bestämde oss för att slå oss ner där.
Det var ganska mycket folk men vi kände nog ganska snabbt att det inte var för oss.
Så Anna frågade bartendern vart man kunde gå som låg nära. För vi kände båda att vi inte orkade ta oss för långt bort.
Vi fick tipset om en irländsk bar som bara låg några meter ner på gatan. Som vi tydligen missat. (Inte så konstigt dock för den var väldigt dåligt upplyst. ) Irländska barer verkar för övrigt vara väldigt populärt i new york.

Där hade vi en trevlig kväll med öl och lite mar, baseball på tv och bra musik. Men vi blev så trötta efter ett tag så vi begav oss hemåt tillslut. men vi bodde 5 min där ifrån så det var skönt. Somnade på 5 röda! (Det har jag gjort varje kväll!)

Nu när jag faktiskt kommer till skott och uppdaterar detta så är vi i Wilmington, North Carolina.
Vi ligger på hotellet och ska sova, mina ögon går i kors så jag får nog fortsätta imorgon. Men jag ska bli bättre. Jag lovar! ♡

puss och godnatt!

fortsättning..

råkade visst publicera. så här kommer fortsättningen :)

väl på vårt rum som låg högst upp. tack för hiss! :)
så skulle vi bara byta om och fräscha till oss.. men rummet var mindre än en båthytt, och ja hotellet är båt inspirerat, det bodde tydligen sjömän från Titanic tiden här.

Det är delad dusch och toalett men med helt ok standard! Sängarna är sköna och vi har allt vi behöver. :)

Så vi gick ut, hittade ganska snabbt en mysig italiensk restaurang, vi käkade ganska fort, och sedan en promenad och sen hem...
maten var fantastiskt god.. ( eller så var jag tok hungrig)
men jag är fascinerad över hur mycket personal dom är.. en som ger vatten, en tar beställning, en pepprar maten osv...
och jag gillar att dom på notan redan skrivit ut tre olika förslag på vad vi borde dricksa. Kan vi börja med det hemma? ;)

väl hemma så somnade vi fort! resultatet blev att man vaknade 6 imorse ( nu är klockan 7.20 ca)

men nu ska vi duscha o göra oss klara för en dag på stan :)

Uppdaterar snart igen. :)
puss ♡


The big Apple!

Nu är vi här, vi har sovit första natten och vaknat i New york. :)

Tänkte berätta lite mer om resan och går dagen, som sagt vi åkte ju från Gbg till Helsingfors och fick vänta där några timmar men den tiden fördrev vi snabbt. Sedan väl på planet hade vi valt så vi hamnade bredvid varandra och tur var väl det för planet var super fullt. Flygturen var ok, fick knappt sovit något men fick mat o dryck o såg filmer så tiden gick ändå.. lite turbulens på vägen men inget jobbigt.


Apropå film på planet, jag gjorde missen att kolla på 'the fault is in our stars' (tror jag den hette) En riktig snyftare, inget jag rekommenderar på flyg.

Men iaf, väl framme på JFK's flygplats så kom vi till passkontrollen och den kön är bland det värsta jag vart med om! Inte ofta jag hetsar upp mig över saker och blir så irriterad, men detta var galet! Det gick så långsamt och dom tog bort mer o mer personal. gaahh! Iaf, jag ska inte skriva mer om
det för då blir jag bara irriterad nu haha.
Väl igenom passkontrollen så kommer vi till en liten passage till där var det typ inget folk och bara en person man gick via där han kollade nått papper, men eftersom det var min dag så blev jag slumpmässigt (hoppas jag) utvald för en väsk kontroll, sådär som man ser på dom här flygplats programmen. En vakt som stirrar på en medan han drar på sig gummihandskar och ställer massa frågor: "har du packat väskan själv" "finns det droger, mat, alkohol, saker som ska användas i olagligt syfte, vart ska du och varför" "har du mer än $10.000 in" (Ser jag ut som att jag har det?)

Och Anna stackarn fick ju stå och vänta på mig utanför, vakten sa lite tyst när hon gick att "she'll be out... in 10 hours" Vet att det var hans sätt att skämta men jag var inte på
humör.. Väl färdig med väskan så fick jag packa i allt och gå till disken bredvid där det satt en annan man (en mr Johnson kan man säga för er som vet, det betyder en stor mörk man med brytning ungefär)

Han pratade om Ikea, köttbullar och massa annat. Och att jag var den tredje mörka svensken han träffat, så han kallade mig choclate (är det lämpligt?) hehe. jag fick iaf en chokladbit som han grävde fram ur lådan som det stod kisses på. Jag ville bara där ifrån!

Väl i terminalen så gick vi till informationen och frågade om buss kontra taxi, vi bestämde oss för buss, men väl ut genom dörrarna så kom en mr Johnson till och frågade om vi ville åka taxi istället men för $25 per person istället för buss $16 (men då hade vi behövt ta oss till hotellet själva osv) trött och hungriga som vi var så var vi båda överens om att vi bara körde på taxin. Men såklart gick inte det så fort, det var en stor bil, och han skulle ha in 6 pers till. Men tillslut så åkte vi mot nyc, lyckades tajma lite köer men det gick relativt fort, det var en bumpy ride bara :)

men all stress och irritation släppte när man började se stadens skyskrapor framför sig och solen började gå ner. Det var häftigt!
väl inne i smeten så hade det hunnit bli mörkt, lampor, neon, människor, sirener, tutor, trafik, dofter , allt på samma gång. Så mäktigt!
Vi skulle såklart släppa av alla andra först, men när det väl var gjort gick det fort ner till vårt hotell som ligger i Meatpacking district som är rätt häftigt faktiskt! ;)

Hotellet var fint när man kom in, trevlig personal, fanns restaurang och bar, receptions killarna hade vinröda kläder med hattar och guldknappar. Riktigt trevliga.

Vi fick rum högst u

På väg!

Nu börjar äventyret, vi sitter på planet som ska ta oss till Helsingfors där vi har vårt första och ända stopp innan Slut destinationen New york! :) Jag hinner inte skriva så mycket nu eftersom jag strax måste stänga av mobilen och vi ska lyfta.

Men vi har hunnit med att växla pengar och äta frukost och ett glas champagne på flygplatsen för att fira vår resa :) Skvaller tidningar är inköpta och vi känner oss taggade till max! :)

Men mer uppdateringar kommer. Jag ska försöka att skriva så ofta jag bara kan.

Nu är det dags för take off !
So long sweden ;)
puss och kram








RSS 2.0